Scheidsrechter

J. (Jaap) Haven

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag werd er een wedstrijd tegen de Blesse gespeeld. De Blesse staat 4e op de ranglijst en VWC op plek 10. Ondanks het verschil op de ranglijst eindigde de wedstrijd in evenwicht. Na 90 minuten spelen was het 2-2 en konden de punten worden verdeeld.

pupil van de week

De Blesse had aan het begin van de wedstrijd het meerendeel aan balbezit. VWC moest voornamelijk verdedigen en had veel moeite om er zelf een keer uit te komen. Na 15 minuten spelen werd dan ook al de ban gebroken. De verdediging van VWC stond niet helemaal juist waardoor Blesse speler Frank Hankel alleen op keeper Kevin Bron, die terug is van een langslepende blessure, kon afgaan. Eerstgenoemde wist het openingsdoelpunt te maken, 0-1. Het spelbeeld veranderde na de goal niet. De Blesse in de aanval en VWC in de verdediging. In de 30e minuut kreeg de Blesse een penalty. Volgens de scheidsrechter werd een doorgebroken aanvaller door Kevin op één of andere manier naar de grond gewerkt. In de ogen van de thuisploeg was dit echter een onterecht gegeven strafschop. Yannick Kemerink wist de penalty desondanks toch te verzilveren, 0-2. Vlak voor de rust wist VWC wat terug te doen. Een perfect crosspass van de uitstekend spelende Dennis Bron  werd door Jordi Krikke bekroond tot een goal. De vrijgelopen Jordi wist de bal knap binnen te volleren. Ruststand 1-2.

Na de rust veranderde het spelbeeld. VWC begon beter te voetballen en creëerde meerdere kansen. Het team speelde met veel inzet en beleving. Hierdoor werden er veel duels op het middenveld en in de verdediging gewonnen. In de 70e minuut maakte VWC de verdiende gelijkmaker. Jorrit Jager kapte aan de flank een verdediger uit en had vervolgens een strakke voorzet in huis. Bij de eerste paal wist hij Herbert Jager te vinden die de bal via zijn knie binnen kon tikken, 2-2. In het restant van de wedstrijd kon het nog beiden kanten opvallen. Éénmaal was Jordi dichtbij nadat hij uit de draai verwoestend uithaalde. De keeper van de Blesse redde de bal, zonder dat hij het waarschijnlijk doorhad, nog net met de borst. Aan de andere kant was onze keeper Kevin Bron nog tweemaal van groot belang. Een vrijetrap wist hij katachtig uit de kruising weg te tikken en in een één op één situatie was hij de baas. In het slot van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Uitslag 2-2.

Aankomende zondag speelt VWC een uitwedstrijd tegen Ruinerwold.