Datum

20 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag kwam Hoogersmilde op bezoek in Munnekeburen. De uitploeg ging op jacht naar haar eerste overwinning van het seizoen en de thuisploeg wilde graag na twee nederlagen op rij weer drie punten binnen halen. Beiden teams slaagde hier echter niet in. Het spektakelstuk op het Scheeneveld eindigde in 5-5.

VWC kampte met het zelfde probleem als de week ervoor tegen Zandhuizen. Niet goed georganiseerd en zeer slordig in de openingsfase van de wedstrijd. De 0-1 stond al vroeg op het scorebord. In de 8e minuut raakt keeper Marcel Jonkman de bal niet goed bij een uittrap waarna de spits van Hoogersmilde de bal in de schoot geworpen kreeg. Hij faalde vervolgens niet. De 0-2 werd even later gescoord uit een hoekschop. Bij de tweede paal werd de bal tegendraads hard tegen de touwen gekopt. De 0-3 kwam tot stand nadat de bal vanuit de kluts weer voor de voeten van de spits terecht kwam. Deze faalde wederom niet en had daarbij zijn hattrick binnen. Voor rust werd het zelfs nog erger voor VWC. Een hoekschop werd niet goed verwekt door de ploeg en leidde daarbij de 0-4 in. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam VWC heel anders voor de dag. De ploeg was ondanks de ruime achterstand gebrand om nog wat van de wedstrijd te maken. Door veel strijd te leveren en veel druk te zetten kreeg VWC al snel goede kansen en zelfs een eerste goal. Een voorzet van Robin Baas werd door Jesse Hofstra tegen de lat gekopt en kwam voor de voeten van Jordi Krikke te liggen. Jordi wist vervolgens kamp de bal van dichtbij in de goal te volleren. 1-4. Één minuut later was het echter alweer 1-5. Een fout in de verdediging zorgde ervoor dat de uitploeg weer een cadeautje kon uitpakken. VWC gaf hierna echter nog steeds niet op. In de 70e minuut wordt het 2-5 toen Jorrit Jager nadat hij de keeper al voorbij was de bal op de achterlijn nog knap wist binnen te schieten. Kort daarna wordt het zelfs 3-5. Jordi plaatst de bal vanaf randje zestien keurig in de hoek en buiten het bereik van de doelman. De spanning kwam volledig terug in de wedstrijd toen Hendrik Kramer in de 87e minuut een zelf versierde strafschop wist binnen te schieten. 4-5 met nog een paar minuten te gaan. Diep in de blessuretijd gebeurde het wat vooraf onmogelijk leek. In de 95e minuut knikte Jorrit een hoekschop snoeihard binnen. De knappe inhaalslag betekende een punt voor het ‘Van der Vegt’ team, want de 5-5 was ook tevens de uitslag.

Volgende week speelt VWC een uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys.