Datum

19 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Kraggenburg FC op het programma. VWC kon zich officieel veilig spelen bij winst of gelijkspel. Gezien de ranglijst een reële gedachten aangezien RKO maar één plek hoger staat dan VWC. Toch verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt en verloor de ploeg met 4-1.

Al vroeg in de wedstrijd opende de thuisploeg de score. Na een defensieve fout was het voor de aanvaller een koud kunstje om de 1-0 te maken. VWC ging na deze goal gelijk op zoek naar de gelijkmaker en zette daarmee Kraggenburg flink onder druk. Veel kansen werden gecreëerd, maar een goal bleef uit. Zo werd een stift van Herbert Jager ternauwernood gepakt door de keeper en kopte Guido de Haan uit een hoekschop net over. En wanneer je zelf niet scoort krijg je vaak de goal zelf wel om de oren. Ook nu. De tweede kans voor Kraggenburg betekende een tweede goal toen de bal van 25 meter afstand de goal werd in gepoeierd. Na 15 minuten was de tussenstand al 2-0 in het nadeel voor de ploeg uit Munnekeberen. VWC was het hierna ook even helemaal kwijt en kwam niet meer aan goed voetbal toe. Dat leidde even later in de eerste helft dan ook tot de 3-0 en 4-0. In de laatste minuten van de eerste helft kon VWC nog wel wat terug doen met het scoren van de 4-1. Een combinatie tussen Hendrik Kramer en Jordi Krikke als een kopie van vorige week leidde deze treffer in. Jordi koos ervoor om de keeper om te spelen en kon daarna de bal rustig binnen schuiven. In de tweede helft gebeurde er verder weinig en werd er ook niet meer gescoord.

Ondanks dat VWC niet wist te winnen of gelijk te spelen zijn ze na afgelopen zondag wel officieel veilig en komen ze ook volgend jaar weer uit in de 4e klasse. Dit gezien Udiros heeft verloren van Balkbrug.

Aankomende zondag speelt VWC de laatste wedstrijd thuis tegen Ulu Spor FC.