9 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

VWC kan koploper Steenwijkerwold niet verassen en verliest met 2-0.

Afgelopen zondag stond het laatste competitieduel voor de winterstop op het programma. VWC ging deze ronde bij koploper Steenwijkerwold op bezoek. Zoals verwacht had Steenwijkerwold het overwicht in het begin van de wedstrijd. Toch kwam de thuisploeg niet verder dan wat pogingen uit de tweede lijn. VWC stond organisatorisch goed en wist daarmee grote kansen te voorkomen. Daarnaast had keeper Kevin Bron meerdere malen een uitstekend antwoord op de afstandspogingen van de thuisploeg. De eerste grote kans voor Steenwijkerwold was een één op één situatie in de 35e minuut die wederom werd gekeerd door Bron. De hoekschop daarop volgend leverde wel een goal op voor de koploper. De manier waarop VWC de tegengoal te verwerken kreeg zag er niet helemaal lekker uit. De spits van Steenwijkerwold stond geheel vrij bij de tweede paal om binnen te kunnen koppen en daarmee de scoren te openen. Pas na de goal slaagde VWC erin om zelf ook kansen te creëren. Een vernijnige punter van Robin van de Broek belande in het zijnet en de pogingen van Robin Baas en Bart van der Tol werden ter nauwe nood geblokkeerd. Hiermee bleef de stand onveranderd en gingen de ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. VWC werd gedwongen om in te zakken en Steenwijkerwold probeerde de score verder uit te breiden. Toch wist VWC dit een lange tijd te voorkomen en was de wedstrijd nog altijd niet beslist. Steenwijkerwold kwam niet verder dan wat pogingen naast en over en wanneer er op goal werd geschoten lag de keeper van VWC wel weer in de weg. In de 70e minuut wist de thuisploeg alsnog te scoren. Een poging van afstand werd geblokt waarna de bal ongelukkig voor de voeten van een speler van Steenwijkerwold terechtkwam. Voor de spits was het een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te zetten. In het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er niet meer zoveel waardoor de 2-0 tevens de eindstand was. VWC sluit het eerste seizoenshelft af met een 8e positie op de ranglijst.