Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een belangrijke wedstrijd voor de nummers 6 en 7 van de competitie stond afgelopen zondag op het programma. Een overwinning voor VWC zou al een goede stap betekenen in de richting van lijfsbehoud in de 4e klasse. Helaas pakte dit anders uit.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beiden kanten waardoor het spel zich vooral afspeelde rond de middencirkel. Grote kansen bleven uit en het spel was vrij slordig. Aan het eind van de eerste helft liet VWC zich voor het eerst gelden met kansen voor Herbert Jager en Robin Baas. Op het schot van Herbert had de keeper van RKO een goed antwoord en bij de inzet van Robin ontbrak het net aan precisie.

In de tweede helft bleef het spelbeeld nog lang hetzelfde. Er werd veel strijd geleverd op het middenveld en hard gewerkt in de verdediging. Later in de wedstrijd liet ook de aanval eindelijk wat van zich zien met kansen voor Robin en Jordi Krikke. Laatst genoemde werd in een penibele situatie naar de grond getrokken waardoor hij niet wist uit te halen. Toch vond de scheidsrechter het te weinig voor een strafschop.

Lang leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen, maar het was RKO die aan het langste eind trok. In de 70e minuut werd een afstandsschot ongelukkig van richting veranderd waardoor de bal onhoudbaar voor keeper Robin van de Broek was. Deze dreun kwam VWC niet meer te boven en moest zelfs nog de 2-0 toestaan in de absolute slotfase. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt VWC thuis tegen Steenwijk.