Datum

10 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vanaf het eerste fluitsignaal van de wedstrijd is het UDIROS die het spel maakt en VWC die aftast. De thuisploeg heeft veel de bal maar weet geen grote kansen te creëeren. De aanvallers van de ploeg stuitte dan ook keer op keer op de vandaag ijzersterke verdediging van VWC.

Na 20 minuten spelen gaat het zelfs mis voor de thuisploeg. De keeper weet een terugspeelbal niet goed te verwerken waarna de bal via een omweg voor de voeten van Robin Baas komt te liggen. Robin aarzelt geen enkel moment en haalt van minimaal 25 meter afstand gelijk de trekker over. Doordat de keeper nog steeds uit positie stond, draait de bal buiten het bereik van de doelman heerlijk binnen. 0-1.

Niet veel later na deze iets wat onverwachte voorsprong kreeg UDIROS de kans om wat terug te doen. Een vrijetrap op randje 16 leek de kruising in te vliegen, maar werd met een katachtige reactie gepareerd door Kevin Bron. Het applaus na deze geweldige redding was dan ook terecht te klinken.

10 minuten later was het weer raak voor VWC. De verdediging van UDIROS stond wederom te schutteren door de bal in te  leveren bij Jordi Krikke. Jordi kreeg de bal in bezit door een verkeerde kaats vanuit het middenveld. In de daaropvolgende één op één situatie bleef Jordi koeltjes door beheerst de 0-2 aan te tekenen.

Nog voor rust kreeg VWC een terechte penalty toegewezen. Aanvoerder Herbert Jager faalde echter om de wedstrijd in het slot te gooien. De bal ging hoog over.

Na rust was het aan VWC de taak om de overwinning over de streep te trekken. Zoals verwacht begon UDIROS al vroeg aan een offensief in de tweede helft. Desondanks wist VWC dit allemaal af te weren en was de grootste kans in de 2e helft zelfs voor de uit spelende ploeg. Auke Sneijder kreeg een één op één kans aangeboden door Jordi maar wist deze niet te verzilveren. Auke speelde na een lange blessure pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen en mag verder terug kijken op een uitstekende pot. In het restant van de wedstrijd bleef het spannend maar werd er niet meer gescoord. Eindstand 0-2.

Volgende week speelt VWC thuis tegen Balkbrug SC.