Datum

12 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de verloren potten van de afgelopen weken en gezien de posities van beiden ploegen op de ranglijst was de thuisploeg afgelopen zondag extra gedreven om een goed resultaat te behalen in eigen huis. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft VWC zich nog altijd niet helemaal veilig gespeeld en heeft het nog alles voor te voetballen.

Na het klinken van het eerste fluitsignaal was het gelijk al duidelijk dat VWC vandaag niet genoegen zou nemen met minder dan 3 punten. De bal was continu in het bezit van de ploeg uit Munnekeburen en er werd rijkelijk de aanval gezocht. In de eerste 20 minuten waren er dan ook al kansen voor onder andere Robin Baas, Herbert Jager en Hidde van der Laan. Zij slaagden er echter niet om deze te benutten. Aan de andere kant van het veld had Robin van de Broek tot nog toe een rustige middag. Aengwirden slaagden er namelijk niet in om tot aanvallen te komen.

In de 25e minuut kreeg VWC een hoekschop toegewezen. Normaal gesproken is dit de wijze waarop VWC zelf goals om de oren krijgt, maar vandaag is het eindelijk een keer andersom. De hoekschop komt bij de 2e paal in de voeten van Jordi Krikke terecht. Jordi aarzelt geen enkel moment en haalt hard uit. Paal!

In de rebound komt de bal nogmaals voor de voeten van Jordi terecht en aarzelt nogmaals geen enkel moment. Raak! De spits helpt VWC hiermee in de goede richting. Al helemaal nadat hij in de 25e minuut voor de 2-0 aantekent. Een leep balletje van Hendrik Kramer zet Jordi één op één met de keeper. De keeper komt vroeg uit wat Jordi de gelegenheid biedt om de naar de grond gaande keeper de passeren met een slimme stift. In het resterende deel van de eerste helft begint Aengwirden wat beter te voetballen en speelt het spel zich meer af op het middenveld.

In het begin van de tweede helft is het zelfs Aengwirden die de dienst wat uit begint te maken. De thuisploeg lijkt na de thee niet helemaal wakker en biedt daarmee de uitploeg onnodige kansen. Deze kansen blijven onbenut door een paar geweldige reddingen van Robin van de Broek. Met zijn goede reflexen weet hij een bal van dichtbij nog net te keren voor de lijn en ontneemt hij hiermee de uitploeg een bijna zekere aansluitingstreffer. Het offensief van Aengwirden eindigt nadat een speler van de uitploeg een rode kaart ontvangt voor het beledigen van de scheidsrechter. De uitploeg wist daarna nog maar weinig op de been te brengen. De thuisploeg kreeg daarentegen weer meer kansen op een uitbreiding van de score. Dit lukte echter niet waardoor de eindstand bij 2-0 is gebleven.

VWC doet hiermee goede zaken en staat nu met nog 2 wedstrijden te gaan 6 punten voor op nummer 10 UDIROS. Wanneer VWC de negende plek weet te behouden zijn zij zeker van lijfsbehoud in de 4e klasse.

Volgend week speelt VWC uit bij Kraggenburg FC.