Grindweg 81 C
8485JE
MUNNEKEBUREN
tel. 0561-481704

De laatste speelronde van het seizoen was een thuiswedstrijd. VWC speelde in eigen huis tegen Makkinga en kon bij winst in aanmerking komen voor promotiewedstrijden. Dit was echter alleen mogelijk als de Blesse ook haar wedstrijden zou verliezen tegen USV. Aan de andere kant was het tegenstander Makkinga dat zichzelf nog niet officieel veilig had gespeeld en nog minimaal een punt bij elkaar moest voetballen om niet afhankelijk te zijn van wedstrijden op andere velden. Kortom een wedstrijd waar van alles nog te verdelen was.

Makkinga mocht van VWC in de openingsfase wat meer het spel maken. De thuisploeg moest het voornamelijk hebben van snelle combinaties in de omschakeling en deed dit bij vlagen prima. Makkinga aan de andere kant wist bij vlagen ook gevaarlijk te worden met als hoogtepunt een inzet op de paal van dichtbij rond de 15e minuut. Toch was het VWC die de score opende. Hendrik Kramer stak Onne van ‘Hoff in de 20e minuut weg die vervolgens zijn directe tegenstander doldraaide en vernuftig in de korte hoek raak schoot, 1-0. In de rest van de eerste helft werden geen grote kansen meer bij elkaar gespeeld.

VWC begon erg slordig aan de tweede helft. Een ongelukkige terugspeelbal van Hidde kwam in de voeten van de spits van Makkinga terecht. Na een goede actie van de spits werd de 1-1 tegen de touwen geschoten. Daarna waren er ook nog kansen op de 1-2, maar deze lieten de bezoekers onbenut. In de 90e minuut leek VWC de wedstrijd nog te winnen. Jordi Krikke werd afgevlagd door de grensrechter, maar die werd op zijn beurt overruled door de scheidsrechter. Na de goal ging de scheidsrechter als nog in gesprek met de grensrechter en draaide hij zijn beslissing terug. Geen goal! Waarschijnlijk was dit de juiste beslissing van de scheidsrechter.

Daarmee eindigde de wedstrijd in 1-1 en sluit VWC het seizoen af als 5e op de ranglijst. VWC kan terugkijken op een prima jaar waarbij het lang meedeed voor één van de promotieplaatsen.