Grindweg 81 C
8485JE
MUNNEKEBUREN
tel. 0561-481704

Afgelopen zondag kwam Kraggenburg FC op bezoek in Munnekeburen. De bezoekers bezetten de 10e plek op de ranglijst, maar hebben de laatste twee wedstrijden niet meer verloren. Dat geldt ook voor VWC die haar laatste twee wedstrijden wist te winnen. Dan zit je in een goede flow zou je normaal gesproken zeggen, maar dat is nu lastig in te schatten want de laatste wedstrijd die VWC speelde was zo’n vijf weken geleden.

De eerste minuten was het even aftasten maar al snel begon VWC de bovenhand te krijgen. Ondanks het moeilijk bespeelbare veld wist de thuisploeg regelmatig een goede aanval op de been te krijgen. Het binnen dringen van de zestien lukte nog niet helemaal en dus waren het voornamelijk pogingen van buiten de zestien. Op deze wijze opende VWC in de 25e minuut ook de score. Hendrik Kramer draaide bij zijn directe tegenstander weg en schoot verrassend van een meter of 30 richting de goal. De keeper van Kraggenburg was hier niet op berekend en moest deze prachtige treffer uit het net vissen. VWC ging hierna gelijk op zoek naar de volgende treffer. Hidde van der Laan was eenmaal dichtbij, maar zijn treffer raakte de paal. Even later was het wel weer raak voor de thuisploeg toen Jorn Hofstra de 2-0 knap binnen volleerde. Eigenlijk wilde VWC de wedstrijd voor rust al beslissen, maar in het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Het strijdplan voor de tweede helft was simpel! Op dezelfde voet verder gaan en snel opzoek naar die drie en vier nul. Dat dit niet zo maar zou lukken werd al snel duidelijk want het spelbeeld van de tweede helft was heel anders dan de eerste helft. Het was niet per se dat Kraggenburg meer weerstand ging bieden, maar vooral VWC die onrustiger ging voetballen. Het frivole spel van de eerste helft was verdwenen en had plaats gemaakt voor slordigheden en misverstanden. In de 55e minuut profiteerde Kraggenburg hiervan door een snelle omschakeling om te zetten in een aansluitingstreffer, 2-1. In het restant van de wedstrijd maakte VWC een iets wat nerveuse indruk en wist het niet meer onder de druk uit te voetballen. Gelukkig had Kevin Bron hier geen last van, want hij was met een paar cruciale reddingen van wereldbelang voor VWC. Een tweede tegentreffer stond hij niet toe en mede daardoor won VWC de wedstrijd met 2-1!

Met deze overwinning klimt VWC naar de 5e plek en speelt het volgende week een uitwedstrijd tegen het als 8e geklasseerde Ijhorst. Hopelijk kan VWC de lijn van de eerste helft tegen Kraggenburg doorzetten tegen Ijhorst.