Kon. Julianalaan 71
7711KL
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482633

VWC was afgelopen zondag op bezoek in Nieuwleusen bij het hoog geklasseerde USV. De grasmat op Sportpark Hulsterlanden lag er voortreffelijk bij en aan het weer lag het vandaag ook niet. Er kon afgetrapt worden voor een mooie wedstrijd.

VWC begon goed aan de wedstrijd en liet de tegenstander al snel merken dat ze niet wilden meewerken aan het georganiseerde feest in de kantine van USV. Als de thuisploeg drie punten wilden pakken betekende het dat ze hier hard voor moesten werken. VWC had de zaakjes organisatorisch goed in orde en kwam regelmatig tot aardige combinaties! De ploeg uit Munnekeburen maakt dit seizoen mooie stappen en lijkt steeds vaker opgewassen tegen de hoger geklasseerde ploegen in de competitie. Dit bleek ook weer uit de eerste helft tegen USV waar het bijna niks weg gaf en leuk mee deed. De rust werd opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft op dezelfde voet verder. Nu beloonde de uitploeg het zakelijke spel met een doelpunt. Herber Jager kopte een scherp aangesneden corner van Jorn Hofstra bij de eerste paal binnen. Vanaf dit moment leek USV ook wakker te worden. De thuisploeg trok het spel nadrukkelijk naar zich toe en ging opzoek naar de gelijkmaker. Deze vonden zij al in de 60e minuut nadat een poging van afstand hard werd binnen geknald. In de 70e minuut was het wederom raak voor USV. Een gemakkelijk gegeven penalty voor USV, beoordeeld vanuit VWC perspectief, zorgde voor de 2-1 voorsprong voor de ploeg uit Nieuwleusen. In het restant van de wedstrijd was VWC niet bij machte om echte kansen te creëren en leek de 3-1 eerder te vallen. Deze viel echter niet waardoor de eindstand bij 2-1 bleef.

Na afloop van de wedstrijd moest VWC zich toch nog gewonnen geven en bijdragen aan het georganiseerde feest door USV. Het uithoudingsvermogen van de ploeg uit Munnekeburen bleek weer van hoog niveau te zijn en ook de muzikale bijdrage was weer behoorlijk on point. VWC heeft twee weken om uit te rusten en speelt dan tegen de koploper Ruinerwold.