8485JE
MUNNEKEBUREN
tel. 0561-481704

De eerste twee competitieduels zijn verloren gegaan tegen Olyphia en Balkbrug. De druk om de eerste punten te pakken is dan ook voelbaar en dus is VWC gebrand om daar tegen Havelte mee te beginnen.

Om precies twee uur werd er onder ideale weersomstandigheden afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen Havelte. Vorig jaar was dit een zeer spannende editie die in het slot van de wedstrijd beslist werd in het voordeel van VWC (2-1). Ook dit keer zou het weer niet makkelijk gaan. Trainer Douwe Zeldenrust koos vandaag voor meerdere positiewijzingen waarbij onder andere Jordi Krikke in het centrum van de verdediging kwam te staan en Hendrik Kramer in de punt van de aanval.

Beiden misstond deze positie niet. Het centrale duo Jordi en Robin van de Broek bleek een goede match te zijn. Zo goed dat beiden mannen besloten om na de wedstrijd nog even samen uiteten te gaan. In de openingsfase was het moeilijk te zeggen wie de boventoon voerde. Het spel golfde over en weer zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Zonder dat één van de keepers was getest, werd na 45 minuten de kleedkamers opgezocht.

Na rust vervolgde de wedstrijd zich op dezelfde voet. Het enige verschil was dat nu de keepers af en toe wel in actie moesten komen. Zo was Kevin Bron een paar keer belangrijk met goede ingrepen. De wedstrijd bleef lang in evenwicht en daarmee ook zeer spannend. Lang leek het erop dat de wedstrijd in 0-0 zou ik eindigen, maar een bevlieging van Onne van ‘t Hoff deed daar verandering in brengen. Een lange bal werd niet goed verwerkt door Havelte waardoor Onne in balbezit kwam. Aan de goal deed zich een goede dribbel vooraf waarbij hij zichzelf wist vrij te spelen. Van buiten de zestien werd de bal beheerst in de korte hoek gekruld. Keeper kansloos en daarmee 1-0!! Met nog 3 minuten op de klok was de overwinning bijna binnen. Toch deden zich nog veel spannende minuten voor doordat de scheidsrechter zeer gortig was met de blessuretijd. Tot een goal kwamen de bezoekers gelukkig niet waardoor de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn.

Komende zondag speelt VWC de derby uit tegen de Blesse.