Markeweg 23
8398GK
BLESDIJKE
tel. 0561-441800

Afgelopen zondag was het derby day. VWC ging op bezoek bij de Blesse die momenteel onderaan staat met nul uit drie. VWC pakte vorige week de eerste drie punten waardoor de teller nu op drie uit drie staat. De ploeg uit Munnekeburen wil graag de lijn van vorige week doortrekken en begint dus met veel goede moed aan de wedstrijd.

De verhoudingen op het veld waren net zoals vorig jaar redelijk in evenwicht. VWC liet het toe dat de Blesse wat meer de bal mocht hebben, maar doordat het organisatorisch goed geregeld was zorgde dit niet voor problemen. Op één moment na dan; na een kwartier spelen kreeg de Blesse de uitgerekende kans om de 1-0 te maken, maar Kevin Bron redde knap op de poging van dichtbij. Een paar minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Een vrijebal rond de middellijn werd doorgekopt door Max Maarssen waardoor de bal achter de verdediging van de Blesse kwam te liggen. Net voordat de keeper van de Blesse de bal denkt op te rapen weet Onne van ‘t Hof nog net zijn teen tegen de bal te krijgen. De bal wordt beheerst over de al vallende keeper getikt waardoor VWC leidt met 0-1. Vlak voor rust lijkt VWC zelfs op weg te zijn naar de 0-2 wanneer Herbert Jager vrije doortocht heeft naar de goal. Deze vrije doortocht wordt echter onderbroken door een verdediger van de Blesse waardoor de kans niet doorgaat, maar deze onderbreking was niet zonder consequenties. De verdediger van de Blesse had namelijk een overtreding nodig om de doorgebroken Herbert te stoppen. Het gevolg van deze actie was dat de Blesse de rest van de wedstrijd met 10 man moest verder spelen.

In de tweede helft bijt de Blesse nog even van zich af door nog dapper de aanval te kiezen. VWC heeft het in deze 5 minuten nog even lastig, maar weet daarna het initiatief te pakken. Meerdere kansen werden gecreëerd, maar het doel werd nog niet getroffen. Hierbij was het raken van de lat de grootste kans. In minuut 60 was het wel weer raak voor VWC. In een vlotte aanval over links wist Onne zichzelf vrij te spelen waardoor hij een niet te missen kans aan de meegelopen Herbert kon bieden. Herbert zijn goede loopactie werd bekroond met een goal nadat hij de bal bij de tweede paal binnen gleed. Daarna kwamen er ook nog kansen op de 3-0. Maar grote kansen van o.a. Hidde van der Laan, Hendrik Kramer en Onne werden niet omgezet tot goals. In het laatste kwartier zette de Blesse nog weer even aan. Een handjevol kansen werd er gecreëerd, maar deze werden of zelf op zeep geholpen of gekeerd door de goed keepende Kevin. Toch slaagde de Blesse er nog in om op het scorebord te komen. In de laatste minuut van de wedstrijd werd een voorzet bij de tweede paal binnen gelopen door een speler van de Blesse. Dit bepaalde de eindstand op 1-2.

Door deze overwinning klimt VWC naar de 5e plek op de ranglijst. De eerst volgende wedstrijd is op 6 november tegen Kraggenburg (uitwedstrijd).