2e Meerkampweg 1
7971PN
HAVELTE
tel. 0521-342000

Afgelopen zondag ging VWC bij Havelte op bezoek. Havelte is goed uit de winterstop gekomen met twee overwinningen op rij. VWC wist zich na de nederlaag tegen koploper Olyphia zich vorig week te revancheren tegen Balkbrug. Havelte staat momenteel 5e op de ranglijst en VWC staat één plekje daaronder op de 6e plek.

In de openingsfase leek er niks aan de hand voor VWC. Er werd redelijk gevoetbald waarbij een paar halve kansen werden gecreëerd en toch keek het na een kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. In beiden situaties leek de verdediging van VWC een beetje te slapen waarin ze makkelijk werden afgetroefd door de aanvallers van Havelte. VWC moest dus in de achtervolging. Voor rust was er één hele grote kans voor Max Maarssen, maar die wist met zijn chocolade been het leegstaande goal niet te raken.

In de tweede helft ging VWC gelijk weer op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in de 55e minuut was het weer Havelte die scoorde. Een middenvelder van Havelte kon gemakkelijk doorlopen en scoorde een mooie goal van buiten de zestien. Wedstrijd gespeeld zou je normaal gesproken zeggen, maar VWC toonde veerkracht en ging voor het onmogelijke. In de 65e minuut was het Herbert Jager die voor de 3-1 aantekende. Hij kopte een strakke corner van Onne van ’t Hoff tegen te touwen. Twee minuten later was het laatstgenoemde die zorgde voor een goal. Een schot van Jordi Krikke werd in eerste instantie nog gepakt door de keeper, maar Onne scoorde de rebound die daar op volgde. In de 80e minuut kreeg VWC een cadeautje. De zenuwen bij de thuisploeg namen toe en dat zorgde voor een blackout bij de rechtsback van Havelte. Onder lichte druk van de aanval van VWC passte hij zo de bal zijn eigen goal in, 3-3! Even later was het Onne wie de comeback helemaal compleet maakte. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en krulde de bal prachtig in de verre kruising. Met deze goal werden de drie punten voor VWC veilig gesteld, aangezien Havelte niks meer kon terug doen in de slotfase van de wedstrijd.

Na deze zwaarbevochte overwinning heeft VWC de komende twee weken vrijaf en speelt het de eerstvolgende wedstrijd op 12 maart thuis tegen de Blesse.