8317AB
KRAGGENBURG
tel. 0527-252639

Na twee weekenden vrij te zijn geweest van voetbal kon de ‘Van der Vegt’ ploeg weer opdragen voor een uitwedstrijd tegen Kraggenburg. Trainer Douwe Zeldenrust werd gedwongen om te puzzelen met zijn basiself ivm afwezigheid van Jorn Hofstra (ziek) en aanvoerder Hendrik Kramer (kersverse vader). Henrik en Lonneke nogmaals gefeliciteerd namens VWC 1!

Kraggenburg is na vijf wedstrijden gespeeld te hebben hekkensluiter in competitie 4A en zal daarmee vol voor een resultaat gaan tegen VWC die met 6 punten uit 4 wedstrijden op een 6e plaatst staan. In de openingsfase gaat het redelijk gelijk op, maar de betere kansen zijn voor Kraggenburg. De kansen worden echter niet goed afgerond waardoor VWC blij mag zijn dat het tot de 25 minuut 0-0 staat. In de 25e minuut wordt Kraggenburg echter geholpen aan een treffer door VWC die door miscommunicatie en geklungel tot stand is gekomen. Dat betekende dat VWC op zoek moest naar de gelijkmaker. In de eerste helft komt Hidde van de Laan nog het dichtstbij, maar zijn inzet werd nog net door een verdediger van Kraggenburg geblokt. Ook leek de 1-1 even in de lucht te hangen nadat Onne van ‘t Hoff op links er doorheen was. Zijn terug getrokken bal bereikte echter net niet de meegelopen Dennis Bron en Bart van der Tol. De kleedkamers werden vervolgens opgezocht met een 1-0 tussenstand.

Na de rust schiet VWC uit de startblokken. Een Langebal van Robin van der Broek komt aan bij de diep gelopen Hidde van der Laan. Waar Hidde de eerste helft nog wat teveel tijd nodig had, was het in tweede helft nu wel raak. Een snelle kap naar zijn sterkere rechter been maakt de bal vrij voor een schot. De keeper werd in de korte hoek gepasseerd waardoor het 1-1 kwam te staan. In de minuten daarna probeert VWC door te drukken, maar ze wisten dit niet helemaal voor elkaar te krijgen. Kraggenburg daarentegen wist nog wel behoorlijke kansen te creëren. Zo had Kraggenburg aanvoerder Kees Tadema nog de grootste kans. De middenvelder die een bijzonder ongelukkige wedstrijd kende, kopte echter tot vreugde van VWC van dichtbij op de paal. Tot het einde bleef het spannend, maar in het restant wedstrijd werd niet meer gescoord. Na twee overwinning op rij moet VWC het nu doen met een gelijkspel.

Aankomende zondag speelt VWC op eigen bodem tegen Ijhorst.