Oldeberkoperweg 26 C
8389TH
ZANDHUIZEN
tel. 0561-432964

Afgelopen zondag trad het eerste van VWC aan tegen Zandhuizen. De tegenstander had na één wedstrijd gespeeld te hebben één punt en was net zoals VWC nog opzoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Anders dan de week ervoor begon VWC ditmaal wel prima aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en het tactisch plan werd naar behoren uitgevoerd. Hierdoor werden er nauwelijks kansen weggegeven en wist het zelf ook kansen te creëren. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jesse Hofstra. Een lage goede voorzet van Robin van de Broek kwam net iets achter de vrijstaande Jesse waardoor hij de bal niet tussen de palen wist te mikken. In het restant van de eerste helft bleef VWC aandringen voor de openingstreffer, maar wist het hier nog niet in te slagen. Nees Wegerink was nog even dichtbij nadat hij met een slalom voorbij drie spelers ging en randje zestien uithaalde. De keeper wist echter de inzet te keren.
In de tweede helft trok de ploeg uit Munnekeburen het spel nog meer naar zich toe. De vermoeidheid bij de ploeg uit Zandhuizen leek al snel toe te slaan, want VWC domineerde continu. De ploeg wist op een gegeven moment kans na kans te creëren maar allemaal met dezelfde uitkomst, mis.. De bal leek er niet in te mogen want levensgrote kansen voor Henk Snijder, Max Maarssen, Hidde van der Laan en Bert ter Wee bleven allemaal onbenut. Bert wist in zijn poging zelfs de buitenkant van de paal te raken. In de tussentijd had de verdediging van VWC een makkelijke middag aangezien zij de hele wedstrijd niet in de problemen zijn gekomen. Alleen vlagger Allan Hofstra had het behoorlijk druk, aangezien de aanvallers van Zandhuizen vaak net wat te gretig waren. In het slot van de wedstrijd leek er nog een uitgelezen mogelijkheid te komen nadat Herbert Jager in het strafschopgebied werd neergehaald. Helaas voor VWC was de scheidsrechter op dat moment nog in de middencirkel en kon hij niet zien dat deze er duidelijk binnen was. De scheidsrechter gaf dus een vrijetrap op randje zestien, maar ook dit leverde niks op. Dat betekende dat er na 90 minuten spelen nog steeds de 0-0 op het scorebord stond. Helaas! Het eerste punt van het seizoen voelt als een nederlaag, maar is hopelijk wel het begin van de vele punten die komen gaan.

Aankomende zondag speelt VWC thuis tegen Donkerbroek om 14:00.