Grindweg 81 C
8485JE
MUNNEKEBUREN
tel. 0561-481704

Na bijna een jaar wachten mocht VWC eindelijk weer aantreden voor een competitiewedstrijd op Sportpark het Scheeneveld tegen Kraggenburg FC. De voorbereiding hierop is redelijk verlopen met 2 keer winst en 1 keer verlies in de bekerwedstrijden. Om 14:00 floot arbiter R. Meints voor het begin van de wedstrijd.

In het eerste kwartier van de wedstrijd werd de bal wat meer gelaten aan de ploeg uit Kraggenburg. VWC zakte in en probeerde vanuit de organisatie om te schakelen. In deze fase werden er weinig kansen weggegeven, maar werd er ook weinig gecreëerd. In het verloop van de eerste helft ging VWC steeds beter voetballen en kwamen ze veel voor de goal. Echter ontbrak het steeds aan de juiste eindpass en werd de keeper van Kraggenburg nauwelijks getest. Eigenlijk kende de tegenstander hetzelfde probleem waardoor de 0-0 lang op het scorebord bleef. Tot vlak voor rust was hier sprake van, maar door een ongelukkig moment op het middenveld werd de spits van Kraggenburg goed weggestoken waardoor hij alleen op de keeper kon afgaan. De spits faalde niet en zorgde hiermee voor de 0-1 wat ook gelijk de ruststand was.

In de tweede helft kwam VWC sterk uit de kleedkamer en was het meteen aan het aandringen voor de gelijkmaker. Veel aanvallen reikte tot in de zestien, maar nog steeds werd het doel nog niet echt onder vuur genomen. Pas later in de tweede helft konden o.a. Nees Wegerink, Hidde Vd Laan en Bert ter Wee een schot wagen, maar helaas zonder succes. In de tussentijd maakte Kraggenburg dankbaar gebruik van de ruimtes op het veld door het aandringen van VWC. Kevin Bron redde de ploeg uit Munnekeburen een paar keer met goede reddingen, maar in de 85e minuut kon dezelfde spits van dichtbij voor de 0-2 aantekenen. Na dit moment was de wedstrijd gespeeld en kon VWC niks meer terug doen. De eerste competitiewedstrijd is helaas verloren gegaan, maar biedt desondanks wel hoop voor de volgende wedstrijden. De werklust is hoog en bij vlagen wordt er ook goed voetbal gespeeld dus op naar volgende week tegen Makkinga.