Oosterhuisweg 3
8423TG
MAKKINGA
tel. 0516-441315

De tweede competitiewedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Makkinga. Beiden ploegen wisten de eerste wedstrijd niet te winnen en wachten nog op hun eerste punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het gelijk duidelijk dat de ploeg uit Munnekeburen niet scherp was. Ondanks dat hier in de kleedkamer nog op gehamerd werd, konden de spelers elkaar nauwelijks vinden en kwamen ze weinig in de duels. Makkinga voelde dit ook aan en ging vanaf minuut 1 opzoek naar de openingstreffer. De eerste keer kwamen de spelers van VWC nog met de schrik vrij toen een aanvaller van Makkinga een opgelegde kans niet wist te benutten. Ondanks deze waarschuwing verbeterde het spel van VWC niet waardoor de thuisploeg in de 20e minuut alsnog op voorsprong kwam. Een steekbal werd goed op waarde geschat en beheerst afgerond door de snelle aanvaller. Net toen VWC een beetje grip leek te krijgen en een paar kansen wist te creëren sloeg het noodlot toe. De snelle spits van Makkinga werd wederom weggestoken, maar werd net even over de middellijn neergehaald door Hendrik Kramer. Het thuispubliek schreeuwde eensgezind om een rode kaart waarin de scheidsrechter zich ook kon vinden. De mensen met een VWC-bril op vonden dit nogal zwaar bestraft, maar hier was helaas niks meer aan te doen. De resterende 65 minuten moest er met 10 man worden gespeeld en leek het een onmogelijke situatie te worden. Echter werd er binnen 5 minuten na het incident de gelijkmaker gescoord. Robin van der Broek werd aan de rechter kant weggestoken die vervolgens de bal panklaar neerlegde voor Hidde van der Laan. Hidde aarzelde geen moment en rondde cooltjes af. Vanaf dit moment was het voor VWC eigenlijk alleen nog maar tegenhouden en hopen op een kansje. Met soms wat kunst en vliegwerk werd de ruststand van 1-1 gehaald.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Makkinga was continu opzoek na de voorsprong, maar liep vaak tot aan de zestien stuk. VWC wist dit lang vol te houden door goed compact te staan en af en toe wat geluk te hebben. Daarnaast kreeg VWC zelfs nog twee grote mogelijkheden om zelf op voorsprong te komen, maar deze werden in de personen van Max Maarssen en Nees Wegerink helaas gemist. In de 80e minuut brak het verzet van VWC alsnog toen een voorzet van de flank door de spits snoeihard werd binnen gekopt. Al het harde werk van VWC was voor niks, want in de slotfase lukte het niet meer om een punt uit het vuur te slepen. De eindstand 2-1.

Volgende week heeft VWC een nieuwe kans wanneer het uit speelt bij Zandhuizen.