Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd voor VWC op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen het sterke Zandhuizen op het Scheeneveld in Munnekeburen. VWC maakte een zeer sterke indruk door met 4-1 te winnen van de nummer 3 van vorig jaar.

Na tegenvallende resultaten in de beker en met Zandhuizen als tegenstander werd een moeilijke wedstrijd verwacht. Toch kon je tijdens de warming-up al merken dat het team zeer scherp was en vol voor de overwinning zou willen gaan. Dit zag je dan ook al gelijk terug vanaf de eerste minuut in de wedstrijd. Na een goede interceptie van Auke Snijder kwam de bal bij Hidde van der Laan terecht. Hidde schakelde snel om en wist Nees Wegerink diep te sturen. Nees kende geen twijfels en wist de bal beheerst langs de doelman te schuiven, 1-0 binnen 1 minuut! VWC speelde zeer goed en ging op jacht naar de volgende treffer. Met kansen van onder andere Herbert Jager en Nees was de thuisploeg een paar keer dicht bij, maar de 2-0 bleef uit. VWC deed zich zelf tekort door met een 1-0 tussenstand te gaan rusten.

Ook na de rust kwam de ploeg van Douwe Zeldenrust weer goed voor de dag. De organisatie stond zeer goed en er werden nauwelijks kansen weggegeven. In de 50e minuut wist VWC de score te verdubbelen. Na een snelle uitbraak gingen Herbert en Nees alleen op de keeper af. Herbert legde rustig af op Nees die op zijn beurt Hidde via de lat wist te vinden. Hidde schoot vervolgens de bal zeer knap tegen de touwen, 2-0. Ook in het restant van de wedstrijd wist VWC het initiatief te behouden en dwong het Zandhuizen om de lange bal te spelen. Deze voortzettingen werden echter telkens afgeweerd door de sterk spelende verdediging van de thuisploeg. Daarnaast was Kevin Bron zeer belangrijk met goede optredens op voorzetten en hoekschoppen van de zijkant. In de 80e minuut scoorde Nees zijn tweede goal van de wedstrijd. Na een goede aanval kwam hij oog in oog te staan met de keeper van Zandhuizen. Nees wist de bal gemakkelijk in de korte hoek te schuiven. Even later was het weer raak voor VWC. Invaller Jordi Krikke kreeg na een lange bal van Ludo Potiek de bal voor zijn voeten terecht en haalde direct uit, 4-0. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Marcel de Nekker nog voor Zandhuizen met een mooie stift de 4-1 wat tevens de eindstand van de wedstrijd was.

Na dit mooie resultaat mag VWC het aankomende zondag wederom in eigen huis opnemen tegen Steenwijker Boys.