Datum

3 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Als VWC de uitploeg DVSV onder zich wilde houden mocht er zondag niet verloren worden. Dit gebeurde ook niet. VWC bleek na 90 minuten spelen de sterkere ploeg te zijn door met 3-0 te winnen. De club uit Munnekeburen is daardoor nu terug te vinden op de keurige 5e plek van de ranglijst.

In de openingsfase was het DVSV die de bal mocht hebben, maar was het vooral VWC die af en toe gevaarlijk wist te worden voor de goal. De 1-0 bleef dan ook niet lang op zich wachten. In de 10e minuut was het na een combinatie tussen Jesse Hofstra en Jordi Krikke raak voor laatst genoemde. Met een poging van afstand wist hij de keeper te verschalken. Even later in de eerste helft leek het 1-1 te worden nadat de uitploeg een indirecte vrije bal wist binnen te schieten. Deze werd echter afgekeurd door de scheidsrechter om een nu nog steeds onduidelijke reden. Geluk voor VWC. In het restant van de eerste helft creëerde VWC nog veel kansen, maar wist het niet meer te scoren. Nees Wegerink was het dichtstbij. Een afvallende bal vanuit een hoekschop kwam voor zijn voeten te liggen. De poging die daar op volgde werd tegen de kruising-lat gepegeld, maar helaas geen goal. 1-0 de rust in.

In het begin van de tweede helft begon VWC wat slordig te voetballen. In die fase slaagde DVSV erin om enige kansen te creëren, maar wist het niet echt een vuist te maken. In het verloop van het tweede helft ging VWC weer beter voetballen. Dit resulteerde in de 2-0. In de 75e minuut was het Herbert Jager die alleen voor de keeper kwam. Zijn stift werd door de keeper nog licht getoucheerd waardoor de bal tegen de paal kwam. Jorrit Jager was er vervolgens als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten. In de 85e minuut zorgde Jordi voor het slotakkoord. Hidde van der Laan wist met een goede actie Jordi vrij voor de keeper te zetten. Dit betekende de 3-0.

Volgende week speelt VWC uit tegen Smilde 94 die momenteel op de 6e plek staat.