VWC1 wint thuis eerste competitiewedstrijd

01-10-2017
VWC-Fc Fochteloo  3-0.
verslag E Tromp

Opstelling VWC: van rechts naar links
Doel: Nico Nijholt
Verdediging: Guido de Haan, Hendrik Kramer, Klaas van de Weerd, en Henk Snijder
Middenveld: Jordi Krikke, Herbert Jager, Robert Bron.
Voorhoede: Dennis Bron, Jorrit Jager, en Bjarne v.d. Laan
Wissels: Kevin Bron (reservekeeper), Auke Snijder (55e min. voor Bjarne van de Laan) en Timon de Haan (70 min. voor Guido de Haan).
Rust: 2-0, eindstand 3-0.
Doelpuntenmakers: Herbert, Dennis en Robert.
2x geel VWC en 1x een Gele Kaart voor Fochteloo.

De ’Van de Vegt’ ploeg had geleerd van vorige week, het tactische plan werd aangepast.
De opstelling iets gewijzigd en de vaste keeper is na overleg intern aangewezen.

Vertrouwen is er genoeg en misschien trok de tegenstander van vandaag de verkeerde conclusie uit het verslag van vorige week.
Dat leek ook het geval, de tegenstander wilde graag druk zetten op de opbouw van achteruit en daar was juist nadrukkelijk over gesproken en het plan op gebaseerd.
Het pakte goed uit en Fochteloo kreeg het niet voor elkaar, overal een stap te laat en dat leed tot nogal wat frustratie.
Reeds in de 2e min. geeft VWC zijn visitekaartje af met een snelle combinatie door het hart van de verdediging, eindstation is Bjarne die zo het leek onreglementair werd afgestopt. De scheids zag er niets in. 2 minuten later een voorzet van Herbert die net door Bjarne word gemist. De 1-0 komt op het bord in de 12e min.
Een vrije trap van Dennis wordt door Jorrit verlengd en door Bjarne bij de achterlijn opgepikt en voorgegeven. Robert lijkt een mooie kans te krijgen, maar is de bal net te ver voorbij, komt in duel en de bal valt daaruit voor de voeten van Herbert die het net vindt.
Toch lijkt Fochteloo snel het antwoord te hebben.
4 minuten later is het aan de andere kant Nico die een inzet niet goed verwerkt en de daaropvolgende lob valt op het doel en niet erin.
VWC blijft de gevaarlijkste ploeg en creëert aan de lopende band mogelijkheden.
Jordi Krikke jaagt het voortdurend aan en speelt Robert op rechts vrij maar de voorzet word tot corner verwerkt.
Later probeert Robert het maar eens ineens, zijn poging gaat naast.
Halverwege de eerste helft is Fochteloo even wat sterker, maar geeft daardoor wat meer ruimte achterin weg. Dennis zet Jorrit alleen voor de keeper welke laatste als overwinnaar uit dat duel komt. De bal iets te ver vooruit en de doelman reageert snel met uitkomen.
Toch wordt het 2-0 door Dennis, de druk op de achterhoede van Fochteloo is groot en zij kunnen daarom de bal niet goed uitverdedigen.
Dennis kapt de bal naar binnen vanuit de rechter kant en brengt de bal in met links richting doel, niet om te willen scoren, maar doordat de keeper gehinderd wordt door verdedigers en aanvallers tast hij volledig mis. 2-0
Jordi kan vervolgens de 3-0 op het bord zetten door al weer een snelle combinatie door het midden maar hij schiet iets te gehaast.. naast.

De rust gehaald met de 2-0 voorsprong, en dan!
Vorige week was de stand hetzelfde dus mocht de ploeg dit niet weer weggeven.
Het kwam goed, VWC bleef de betere ploeg en had misschien nog iets meer moeten controleren.
Koud aan de tweede helft begonnen of Herbert drukt af, de bal smoort tussen een aantal verdedigers maar Bjarne reageert alert en schiet de bal bal op de vuisten van de keeper waar vervolgens de rebound nog weer voor Dennis is maar hij schiet de bal hard naast het doel en treft de ballenvanger.
De 55e min. wordt vervolgens ontsiert door een overtreding op Bjarne.
De duw is opzettelijk maar natuurlijk niet met de bedoeling iemand te blesseren maar spelers moeten zich wel realiseren dat wanneer een tegenstander in de lucht hangt, eerder omhoogkomt, je daar dan niet in een reflex onderdoor moet gaan lopen of toch nog een duw uitdelen.
Hierdoor komt Bjarne verkeerd neer en verdraaid zijn knie.
Het lijkt niet goed, hij strompelt nu op krukken rond en zo is VWC weer een speler kwijt.
We hopen allemaal dat het meevalt en Bjarne snel terugzien op het veld.
Auke is zijn vervanger en doet dat goed. Diezelfde Auke maakt bijna de 3-0 koppend op een voorzet van Dennis.
In de 69e min. is er dan de bevrijdende 3-0 via Robert Bron na een snelle Tikkie Takkie combinatie, Jordi, Jorrit, Dennis en eindstation Robert, helemaal vrijgespeeld faalt hij niet.
Klaas van de Weerd en Hendrik Kramer, achterin ongeslagen vandaag, denken dan wat zij daar voorin kunnen kunnen wij ook en dat slaagt nog bijna.
Hendrik zit er na een combinatie met Auke nog het dichtstbij.
3-0, met het vertoonde spel is een knappe teamprestatie.
Het publiek feliciteert de ploeg met het vertoonde spel.

Aanstaande zondag uit naar Oosterstreek.