VWC1 verliest van koploper

06-05-2018.
VWC – Hoogersmilde 1-3.
Verslag ET
Opstelling VWC: van rechts naar links
Doel: Kevin Bron
Verdediging: Auke Snijder, Dennis Bron, Klaas van de Weerd en Wilco Bron.
Middenveld: Jorrit Jager, Robert Bron, Hendrik Kramer en Henk Snijder.
Voorhoede: Herbert Jager en Jordi Krikke.
Wissels: Nico Nijholt (reservekeeper), Michel Hofstra (46e min. voor Hendrik Kramer), Robin v.d. Broek en Guido de Haan
Rust: 0-2, eindstand 1-3.
Doelpuntenmaker: Henk Snijder
Drie gele kaarten.

De ’Van de Vegt’ ploeg zat het niet mee zondag tegen de ploeg die al het gehele seizoen koploper is en met winst zich tot kampioen kon laten kronen. De cameraploeg van RTV Drente was ook aanwezig tijdens het duel.
Het feestje was al voorbereid en dat wilde VWC toch wel heel graag verstieren.
Al snel bleek dat er bij beide ploegen aardig wat spanning op zat.
Hoogersmilde pakte het voortvarend aan en schuwde de overtreding niet en vooral daar waar VWC dreigde gevaarlijk te worden.
Ze kwamen er nagenoeg de hele wedstrijd mee weg, het voordeel van de kampioen zullen we maar zeggen.
In de eerste 12 min. mag Hoogersmilde 4 corners nemen die nog niets opleveren maar ook VWC kan in de 13e min. via een corner ervoor geslingerd door Hendrik bijna op 1-0 komen.
Jordi knikt de bal net naast het doel.
In de 17e min. komt VWC goed weg wanneer een vrije trap onderkant lat het veld weer in stuit en in tweede instantie door Kevin wordt gepakt.Een paar minuten later gaat de keeper van Hoogersmilde onder een vrije trap van Dennis door en komt Henk net iets te kort om de bal binnen te koppen.
Kevin Bron wint een 1 op 1 duel en pakt nog knap twee afstand schoten.

In de 28e minuut combineert VWC zich naar een volgende mogelijkheid, via Henk, Herbert en weer Henk is de keeper net even iets eerder bij de bal. Het wordt 0-1 een minuut later.
Klaas van de Weerd zal de opstuitende bal wegkoppen maar door een licht duwtje kopt ie em zelf op de lat. De terugspringende bal wordt vervolgens simpel binnen getikt.

Auke Snijder heeft inmiddels patent op rushes vanaf de rechtsback positie en mag zomaar het halve veld oversteken maar zijn schot scheert rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Auke snijder is niet veel later bijna de veroorzaker van een strafschop maar gelukkig gaat zijn tegenstander met zo’n theater naar de grond dat de scheids eerder aan een “zwalbe” denkt dan aan een strafschop.
Even is bij een corner van Hoogersmilde VWC niet snel genoeg bij de les en mogen zij de bal zomaar inspelen naar de man die eronder staat en deze levert een perfecte voorzet af waar met een kopbal van de geheel vrijgelaten captain van Hoogersmilde de ruststand op 0-2 gezet word.

Na rust is Hoogersmilde gedwongen op de counter te gaan spelen, VWC dringt meer aan en word vervolgens weer met de nodige overtredingen afgestopt.
Veel dreiging gat uit van de vrije trappen van Dennis, keer op keer vallen ze goed maar kan geen VWC’r de voet tegen de bal krijgen of dat ronde ding met het hoofd toucheren.
En zo gaat dat maar door totdat uit één van de spaarzame aanvallen van Hoogersmilde
het 1-3 word.
De bal gaat ook maar net onder Kevin door.
Balverlies, geen communicatie in de aanval, en zomaar 1-3.
VWC gaat verder met kansen creëren.
Henk Snijder levert op aangeven van Robert een perfecte voorzet af maar Herbert kopt em naast.
Hoogersmilde wint maar presteert voetballend onder de maat en misschien geldt dat ook wel voor VWC, het was de voorbije weken voetballend toch wel beter.
Er komen nu nog 5 wedstrijden aan waar VWC een plekje bij de bovenste vier moet zien te behouden voor een nacompetitie plaats, te beginnen a.s. donderdag op het Scheeneveld tegen Houtigehage.

klik op deze regel voor de samenvatting op film van RTV Drente