VWC Za. toont veerkracht op bezoek bij EBC

Voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen zocht VWC Zaterdag het verre Oosterzee op. Althans, derde wedstrijd, gedurende de week werd duidelijk dat SVM, waar vorige week met 4-0 van werd gewonnen, zich had teruggetrokken uit de competitie. De verdiende punten en gemaakte doelpunten waren dus verdwenen. Kortom, voor de tweede wedstrijd van het seizoen stond in Oosterzee de plaatselijke EBC te wachten.

Met een 15-koppige selectie was de ploeg afgereisd naar Oosterzee, waar het eerste elftal van de thuisploeg vrij bleek te zijn. Vooraf dus al een lastige horde om te nemen. De bezoekers begonnen echter ijzersterk en hadden binnen de minuut de score al kunnen openen. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk met wat geluk voor de voeten van Marc, maar de linksbuiten wist helaas de bal niet tegen de touwen te werken. Ook in het vervolg van de openingsfase leek er weinig aan de hand voor VWC Za. De ploeg voetbalde een stuk makkelijker als de thuisploeg, ondanks dat er nauwelijks gevaar gesticht kon worden.

Vrijwel uit het niets kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Miscommunicatie achterin, teveel de voetballende oplossing willen zoeken bracht een aanvaller van EBC in scoringspositie. Die faalde niet en schoot via de voeten van Sander Groenendijk de bal binnen. 1-0. Daardoor leek VWC van slag, posities werden niet altijd meer gehouden en totaal onnodig werd de thuisploeg daarmee in de wedstrijd geholpen. VWC leek het een tijdje lastig te hebben, maar sloeg toch terug met de gelijkmaker. Een vrije trap van behoorlijke afstand belandde via Dean en de muur voor de voeten van Marco. Die zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer in het VWC shirt daarmee liet aantekenen en de 1-1 op het bord bracht.

Lang duurde de vreugde van de gelijkmaker niet. Want al dan niet uit buitenspel positie zette de spits druk op de doelman van VWC, die liet de bal glippen en zag de spits er razendsnel bij zijn om de nieuwe voorsprong voor de gastheer binnen te schieten. Ook die voorsprong stond niet erg lang op het bord, want binnen tien minuten trok Bart de stand weer gelijk. Een goede aanval over rechts belandde voor de voeten van Bart, die oog in oog met de doelman geen moeite had om deze te passeren.

Nog voor de rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. En wederom was dat totaal onnodig. De defensie verloor de spits uit het oog, die ineens vrij voor de keeper kon opduiken en een nieuwe voorsprong liet aantekenen. Daardoor gingen beide ploegen met een 3-2 stand rusten. De rust die door VWC werd gebruikt om de boel wakker te schudden en de nodige wijzigingen aan te brengen. Dat sorteerde het gewenste effect, althans, de gelijkmaker kwam er heel snel. Kevin Bron profiteerde optimaal van een belabberde terugspeelbal van EBC en vond het net. 3-3.

VWC tankte daarmee vertrouwen en kwam steeds beter in de wedstrijd. Sander Groenendijk moest nog wel eenmaal redding brengen op een poging van afstand, maar voor de rest werd er ook weinig meer weggegeven. VWC kreeg daarentegen een aantal goede kansen. Die bleven echter onbenut, mede door uitstekend vlagwerk van de vlagger van de thuisploeg. Zo werd een zuiver lijkende goal van Kevin Meijer afgekeurd en werd Bart op een zeer discutabele manier een grote kans ontnomen. Kevin Meijer ontving vervolgens geel omdat hij bij de scheidsrechter kenbaar maakte wel klaar was met het partijdige vlagwerk en net als vorige week leverde dat VWC de bevrijdende treffer op. Met tien man werd het hoofd van Kevin Bron gevonden en die vond met een geplaatste kopbal keurig de verre hoek.

VWC wist in het restant van de wedstrijd de voorsprong te verdedigen en bracht daarmee het aantal punten weer naar 6 uit 2. Volgende week tegen Bant zal er een schepje bovenop moeten, maar ook dan is de ploeg vastbesloten om de ongeslagen status te behouden.