VWC Za. start competitie met zege in Delfstrahuizen

Na drie bekerwedstrijden was het vanmiddag eindelijk zover. De start van de competitie. Met een twaalf koppige selectie stapte de ploeg in de auto’s voor de lange reis richting Delfstrahuizen. Waar om 14:30 gefloten zou worden voor het begin van het competitieseizoen 2017/2018.

Met het linde festival nog in de benen was de openingsfase zeker niet hoogstaand. Beide ploegen probeerde voornamelijk via de lange bal achter de defensie gevaar te stichtten. De ploegen werden er wel dreigend mee, maar echt kansen werden er niet mee gecreëerd. Tegenvaller voor VWC kwam er al vroeg, toen Joost na een luchtduel ongelukkig terecht kwam. Hij moest zich dan ook laten vervangen door debutant Marc. Gelukkig trok de pijn wel wat weg bij Joost, zodat hij later in de wedstrijd alsnog een aantal minuten kon maken.

Nadat de eerste rommelige fase achter de rug was, werd het tijd voor iets meer voetbal. VWC probeerde door de bal achterin rond te spelen reactie te krijgen van de thuisploeg. Maar die besloten totaal geen druk te zetten waardoor er nergens een vrije man vrijgespeeld werd. Individuele acties moesten dan ook voor gevaar zorgen. Sander V. deed dat namens de bezoekers voordat ook Delfstrahuizen gevaarlijk werd. Beide keren hoefde de doelmannen niet in actie te komen. De eerste keer dat dat wel moest gebeuren was het ook direct raak. Marc zocht op de linkerkant zijn tegenstander op en na een fraaie panna legde hij de bal terug op de vrijstaande Sander V. Die had weinig bedenktijd nodig en vond hoog de verre hoek voor de 0-1.

Voor de rust bleven beide ploegen verder voornamelijk met diepe ballen de defensie van de tegenpartij bestoken, waardoor het veld enorm lang werd en diverse spelers al behoorlijk diep in de energie moesten tasten. Gelukkig kwam na een matige eerste helft dan ook het fluitsignaal voor de rust. Na de rust kwam de thuisploeg sterker uit de kleedkamer. Even leken ze vanaf de linkerkant zo richting het doel te kunnen lopen, maar nog net op tijd kon er worden ingegrepen door de sterk spelende Rick.

De thuisploeg bleef gevaarlijker in de openingsfase na rust en zag na een kluts situatie in de VWC defensie dat doelman Sander de bal nog net op tijd voor de doellijn kon wegrossen. Een paar pogingen van afstand kon hij gemakkelijk oprapen alvorens de lat redding bracht. Uit een hoekschop werd de bal op de lat gekopt. VWC werd aan de andere kant ook een aantal keer gevaarlijk, maar de laatste pass liet te wensen over. De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd toch langszij. Wederom uit een hoekschop kreeg VWC de bal niet weg en zag na een scrimmage voor het doel werd de bal uiteindelijk van dichtbij hard binnengeschoten. 1-1.

Of VWC mentale weerbaarheid kon tonen bleek een minuut later al. Na eindelijk weer een vlot lopende aanval was het direct raak. Na goed voorbereidend werk van onder andere Dirk-Jan en Marc prikte Sander Veenhouwer de bal uiteindelijk van dichtbij binnen. 1-2. Daarna leek het verzet van de thuisploeg gebroken. De rechtsbuiten werd nog wel veelvuldig gezocht, maar Koop had hem in de broekzak. VWC drong ook niet echt meer aan, maar wist de uiteindelijke uitslag nog wel iets op te krikken. Na een goede combinatie zette Marc met een hakje Sander vrij voor de keeper, die oog in oog zijn derde van de middag liet aantekenen. 1-3.

Door de overwinning begint de ploeg de competitie als een van de (voorlopig) twee koplopers. Want alleen Bant kwam naast VWC tot winst. Creil, Joure, Oudehaske en Tonego moesten de punten allen delen. Tegenstander van komende zaterdag, SVM had een vrije middag en de uitslag bij TOP’63 en EBC is nog onbekend. Waardoor de stand er na 1 speelronde als volgt uitziet: