VWC Za. rekent eenvoudig af met SVM

VWC Za. heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Met een sterk gewijzigde formatie ten opzichte van vorige week, werd er in eigen huis om 14:00 afgetrapt tegen SVM uit Marknesse.

Direct na de aftrap werden de intenties van VWC duidelijk. De ploeg begon vol overtuiging aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Doormiddel van een aantal goede combinaties kwamen de eerste mogelijkheden al vrij snel. Sander V, Marco en Marc probeerden het van rond het strafschopgebied, nog zonder succes. De aanvallen bleven elkaar in rap tempo opvolgen. Vanaf de linksbackpositie stoomde Nick door en na een goede combinatie schoot hij net naast. Toch werd er ook een tegenvaller genoteerd. Marc moest zich na ongeveer een kwartier laten vervangen met een bovenbeen blessure.

Met de grieperige Rick als zijn vervanger bleef de ploeg veel sterker dan de thuisploeg. Lukas, Sander V (een paar keer), Bart en Marco konden allemaal het vijandelijke doel wederom onder vuur nemen, maar de openingstreffer bleef maar uit. Na ruim twintig minuten was Rick tot dan het dichtst bij een doelpunt. Een goed schot vanaf de linkerkant belandde via de voet van de bezoekende doelman op de lat. Slechts een paar minuten later werd de kans nog groter, Lukas ontving de bal bij de tweede paal en kon geheel vrijstaand de hoek uitzoeken. Hij koos de verkeerde hoek, want de doelman kon redding brengen. Ook de uitstekend spelende Hidde vond met een knappe volley net geen doel, zijn geplaatste poging belandde net aan de verkeerde kant van de paal.

Even leek een bekende voetbalwet in werking te treden, toen een van de aanvallers in een spaarzame aanval richting het doel leek te kunnen. Aanvoerder Kevin stak daar met een professionele overtreding een stokje voor. Hij moest wel tien minuten vanaf de zijkant toekijken door de gele kaart die hij ontving voor die actie. Uitgerekend met tien man maakte VWC eindelijk de openingstreffer. Bart werd weggestuurd door het midden en mocht vanaf rand strafschopgebied uithalen. Dat deed hij uitstekend, want de keeper kon het harde schot in de hoek niet meer stoppen waardoor er eindelijk een voorsprong op het scorebord kon worden genoteerd. 1-0.

Die voorsprong had zomaar van korte duur kunnen zijn, want uit de enige echte kans voor rust werd de lat geraakt door SVM. Een goede voorzet en uitstekende kopbal van de spits viel gelukkig voor VWC op het aluminium. Voor rust probeerde VWC, inmiddels weer met elf man, de marge te vergroten en daar kreeg het nog een tweetal mogelijkheden voor. Maar doordat deze niet werden benut bleef de ruststand een gevaarlijke.

Na rust ging het tempo bij vlagen nog iets verder omhoog en dat was de bezoekers al snel in de tweede helft te machtig. Nadat een aantal mogelijkheden wederom onbenut gelaten werden werd door voorsprong verdubbeld. Een uitstekende actie van Rick aan de rechterkant werd door Bart op waarde geschat. Rick haalde met een ferme versnelling de achterlijn, trok de bal voor richting de eerste paal waar Bart de bal onhoudbaar achter de doelman schoot. 2-0.

Met Wilten binnen de lijnen ging VWC verder op zoek naar doelpunten. En die kwamen er ook. Bart wist nog tweemaal het net te vinden en daarmee de doelpuntenproductie van hemzelf en VWC naar 4 te tillen. Tussendoor mocht Sander G. in de regen nog warm blijven, want een schot in de lange en een schot in de korte hoek wist hij prima te keren. De score had ook in de slotfase nog hoger kunnen uitvallen, maar het zou bij 4-0 blijven. In de slotfase nog wel een vervelend moment, een van de bezoekers ging hard van achteren door op Marco, vond zelf dat hij de bal speelde maar mocht zeker niet klagen dat hij gewoon tussen de lijnen mocht blijven staan. Mede daardoor kon Anne in de slotfase nog wel een aantal minuten maken. Foutloos. Net zoals de hele ploeg na 2 wedstrijden.

Volgende week wacht een bezoek aan Oosterzee, tegen EBC.