VWC 1 heeft de slag weer te pakken..

22-04-2018

Houtigehage – VWC 0-3.

Opstelling VWC: van rechts naar links
Doel: Kevin Bron
Verdediging: Auke Sneijder, Dennis Bron, Klaas van de Weerd, en Wilco Bron
Middenveld: Jorrit Jager, Robert Bron, Hendrik Kramer en Henk Snijder
Voorhoede: Herbert Jager en Jordi Krikke.
Wissels: Nico Nijholt (reservekeeper), Robin v.d. Broek (85e voor Jordi Krikke), Michel Hofstra ( 55e min. voor Wilco Bron) en Guido de Haan.
Rust: 0-0, eindstand 0-3.
Doelpuntenmakers: Jordi 1x, Herbert 1x en Hendrik 1x.
1x geel VWC en 1x een Gele Kaart voor Houtigehage.

Weer winst voor de ’Van de Vegt’ ploeg.
Houtigehage, een ploeg waar VWC nog niets van afwist, hoe spelen ze enz.
Wel dat ze het redelijk goed doen tot nu toe.
Wat bleek, ze spelen net als Fochteloo en HHcombi, lange halen vroeg thuis, en dus moet je het spel zelf maken.
VWC mag na twee minuten spelen al een vrije trap nemen en de specialist, Dennis Bron legt em netjes op het hoofd van Jordi, hij kopt de bal over.
Jordi, wat ziekjes geweest deze week had daar dus nog wat moeite mee.
In de 6e min. wordt Jordi met een prima pass van Jorrit alleen voor de keeper gezet ook hier blijkt dat hij niet geheel fit is, waar ie het normaal zelf zou doen besluit hij de bal nu nog af te geven en dat wordt onderschept. Vijf minuten later creëert Houtigehage de eerste kans maar de bal gaat naast.
In deze fase dringt Houtigehage toch wel wat meer aan en vooral over rechts heeft Wilco het moeilijk met zijn directe tegenstander.
De volgende corner kopt men over en twee minuten later assisteert Klaas zijn doelman op de doellijn.
De corner hierop volgend kopt de laatste man van Houtigehage ook over.
De ploeg zet zelf wat mensen om op rechts en dan is dat gevaar bezworen en gaat het vanaf dat moment richting VWC.
Herbert speelt een geweldige pot voetbal maar is bij twee pogingen ook nog niet succesvol.
1 keer wordt zijn poeier geblokt waar de tegenstander een knappe rode balafdruk op de binnenkant van zijn bovenbeen aan overhoud, één keer kopt hij over en een knal gaat net over de deklat.
Dennis Bron grijpt nog een keer goed in als de nummer 15 toch een keer aan de aandacht van Henk ontsnapt en gaan beide ploegen rusten met een nul tegen nul op het scorebord.

Na rust wisselt Houtigehage de gevaarlijkste man van kant, van rechts naar links verlost van Henk Snijder dacht ie maar dan ga je dus naar tweelingbroer Auke aan de andere kant, wist hij veel, ze lijken ook niet echt op elkaar.
Daar krijgt hij ook geen voet aan de grond, nou ja liggen op de grond dat is wat ie wel deed, al dan niet door toedoen van Auke.
Herbert lanceert in de 48e min. Jordi en hij kan alleen door, de coaching is vervolgens wat verwarrend blijkt en daardoor schiet hij te vroeg. Even later kopt Wilco een vrije trap van Dennis door waar vervolgens Jordi net niet de ruimte krijgt om af te drukken.

We tekenenen op, de 53e minuut, Auke, rechtsback van origine, steekt met de bal diagonaal, van rechts naar links, het veld over en speelt Hendrik in die vervolgens Jordi vindt en deze maakt het netjes af en zet zo de 0-1 op het bord.
We zien nu steeds vaker verdedigers inschuiven om zich ook met de aanval te bemoeien en dat zorgt altijd voor zoveel druk op het middenveld dat dat wel iets op moet leveren.
Houtigehage komt nog sporadisch tot aanvallen wat hen ertoe beweegt dan al 1 op 1 te gaan spelen achterin.
En dat zorgt voor nog meer ruimte voor de aanvallers van VWC en oh, ook al die inschuivende middenvelders en verdedigers.
In de 84e minuut levert dat eindelijk de 0-2 op via een geweldige één twee tussen Herbert en Hendrik waar Herbert de bal verwoestend achter de doelman schiet.
Dat die aanvallende impulsen van de verdedigers belangrijk zijn bewijst Henk vlak voor tijd,
Hij, de linksback, komt mee op en gaat het duel aan met twee tegenstander in de 16 meter en dat redden ze dus niet, ja met een overtreding en dus een pennel.
Hendrik ontfermt zich hierover en schiet onhoudbaar binnen.
Knap, heel knap en maar aangepast blijven trainen zal Klaas van de Weerd dan zeggen.
Aangepast wil in dit geval zeggen, niet te lang niet te zwaar, eigenlijk alleen maar partijtje.

De trainer vindt dat dat nog maar even op zich moet laten wachten want het programma is moordend daar het de eerstvolgende weken en Donderdagavond en Zondag voetballen is.
Geen probleem als Klaas dat ook als partijtjes ervaart, dan zit het goed.