Even voorstellen, de JO9…

Kent u de toppers al van de JO-9?
Dan zal ik u voorstellen aan ons sterrenteam,
Sam v. Valkengoed, wat een inzicht heeft onze Sam, ziet altijd precies waar de bal naar toe moet, gooiend of anders met de voet ? Dat maakt hem niks uit, de Keeper van Heerenveen Andre Hansen heeft precies hetzelfde.

Dennis van Leeuwen, dit jaar voor het eerst, is hem niet aan te zien, is nergens bang voor harde ballen als keeper ? Geen probleem, Dennis staat er klaar voor. Mocht je eens naar het stadion van Ajax gaan ? dan zie je Andre Onana op de goal staan, dit is precies de stijl van keepen van onze Dennis.

Stijn Doeven, met longen als een paard, met het linkervoetje van zijn naamgenoot Stijn Schaars. Wanneer Stijn aan de bal komt begint hij vaak aan een alles vernietigende rush, dit doen hij dan veel beter als Stijn Schaars

Hidde Doeven, laat zich niet snel het kaas van het brood eten, hoe groot ze ook zijn, Hidde weet er wel raad mee. Voet ertussen, tackelen als Nigel de Jong.

Patrick v/d Harst, met grote passen komt hij eraan, de tegenstanders schrikken er zelfs van, en dan ? Bam zo’n harde knal geven zelfs de groten niet tegen die bal aan. Corner ? Daar is hij weer, onze Patrick. Doet mij een beetje denken aan Ronald Koeman.

Jan Zijlstra, wat een techniek heeft deze man, al menig tegenstander zoekt nog naar de bal, balletje onder zijn voet door, en dan een bekeken pass naar zijn medespelers, dit soort voetbal zie je bij Locadia ook nog wel eens, dan natuurlijk met minder rendement.

Sanne de Wit, ook voor het eerst dit jaar, ze is niet bang en zorgt ervoor dat ze altijd in beweging is, rennen en vliegen over het veld, werken is haar devies. Al een paar keer voor de Goal maar de bal wil er nog niet in, de Daphne Koster van de Westhoek.

Sam de Jong, dribbeltje hier, dribbeltje daar, met de bal aan de voet bekeken over het veld heen, met als hoogtepunt vaak die ene assist. Scoort er dan ook gerust nog een paar, zoek eens op youtube naar Assaidi, dan herken je direct Sam zijn manier van spelen.

Jelte Spijksma, rustig als hij is, bekijkt alles rustig en ziet waar de gaten vallen, vanuit zijn rol als verdediger zoekt hij zijn plekje weer op en vele aanvallen zijn al stuk gelopen op hem, een groot strateeg, als je zondag de tv aandoet en kijkt naar Eric Botteghin van Feyenoord, dat is dus Jelte.

Dan coachend aan de zijlijn ? Mourinho ? Nee. Peter Bosz ? Nee, het vermaarde duo Gerjanne de Jong en Dick de Wit, de een met een stopwatch, de ander met een lijstje, ze hebben beiden het respect hoog staan op hun lijstjes. Gaat iets niet zoals het hoort, dan geven ze dit aan.

Dit team is natuurlijk niet compleet zonder mensen als de ouders/opa’s/oma’s/broers/zussen/familieleden, want zonder jullie grote inzet hadden zij nooit zulke goede voetballers kunnen worden. Speciale dank gaat nog uit naar de rijders, wassers, opruimers. Dank!!

laten we de JO-9 dit seizoen een leuk seizoen bieden!

PS, dank TC voor het samenstellen van dit sterrenteam!
Dick de Wit