Dames vechten voor 3 punten

VWC/Wolvega- SC Joure
Zaterdag 30 september stond om 14:00 uur de tweede competitie wedstrijd van de dames gepland. De weergoden hadden er voor gekozen om er een regenachtige middag van te maken. Vandaag schortte het wat aan de voorbereiding, zo moest er vlak voor aanvang nog een vlagger (Jordi je bent de redder in nood )geregeld  worden en de ballen waren zoek. Maar door een flexibel team, was alles toch nog op tijd geregeld.

Om 14:00 uur was daar dan ook de aftrap. Eerst werd er gespeeld met een 4-3-3 systeem. Joure speelde met een zeer opkomende voorstopper waardoor het voor VWC/Wolvega erg onduidelijk en rommelig was. Dit resulteerde niet veel later ook in een doelpunt. Aai en dan sta na nog niet heel lang gespeeld 0-1 achter. De wedstrijd was nog maar zo’n 10  minuten bezig dus de dames hadden nog dik 80 min om dit goed te maken. Niet veel later gebeurde dit ook. Vanaf het middenveld kwam er een mooi steek pass naar voren, de voorhoede stond op scherp en Melissa kon hierdoor de bal meenemen. De keepster van Joure kwam uit haar doel en Melissa zag daar ruimte en gaf een pass langs de keepster. 1-1! De dames deden weer mee! Ook Joure wilde 3 punten mee naar huis dus begonnen weer fel aan het spel. En weer kwam de voorstopper ver mee op. Renee haar vader is deze wedstrijd onder gedompeld als coach en probeerde de meiden zo goed mogelijk door te wedstrijd te coachen. Toch was het Joure die weer op voorsprong kwam. 1-2! De dames gaven aan dat er iets veranderd moest worden maar ze wisten niet wat. Na 20 min spelen besloot Gerard (vader Renee) dat het tijd was om 4-4-2 te gaan spelen. Nathalie en Lisette bleven in de voorhoede staan en Melissa zakte terug naar het middenveld. Op het middenveld stonden nu Cherissa, Melissa, Kelly V en Bianca. Achterin bleven Nena, Femke (laatste dame), Renee en Tine staan. Ingrid bleef natuurlijk ook gewoon op haar plek. Melissa had wel de opdracht mee gekregen dat ze als ze kans kreeg mee naar voren te gaan ook moest gaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2-2. Op het moment dat de dames aan de bal waren, zorgde Melissa ervoor dat ze scherp stond voorin. Tine had dit gezien en gaf een perfecte bal, waardoor Melissa de bal mee kon nemen en een lopje over de keepster kon doen. 2-2! Het spel begon te lopen en er was rust. Er werd positief en goed gecommuniceerd naar elkaar. Toch was het Joure die op de 2-3 voorsprong weer kwam. Femke zag als laatste dame gevaar en maakt een overtreding in de 16. Helaas was het de scheids die deze overtreding ook zag en gaf een penalty. Deze wisten de dames van Joure goed te benutten. De dames gingen de rust in met een 2-3 achterstand.

In de rust kwam Gerard met een positieve peptalk! Bianca en Cherissa gaven aan te willen wisselen. Caroline en Rosanne moesten gaan warm lopen. De dames begonnen de wedstrijd goed. Er werd fel gespeeld en het werd Joure moeilijk gemaakt. Ook maakte Joure het VWC/Wolvega moeilijk. Op een gegeven moment maakte Joure een overtreding op Lisette wat resulteerde op een vrije trap. Deze vrije trap mocht genomen worden op een zeer gunstige plek. Aan Femke de eer om deze te nemen. En hoe ze dat deed: GEWELDIG! Gewoon op het doel schieten zegt ze. De 3-3! Femke haar uitspraak: De eerste in 30 jaar en dat als laatste dame! (ze is nog maar 15, haha). 3-3 is gelijke stand dus dat betekent dat er maar 1 punt thuis gehouden wordt. Voordat de wedstrijd begon, gingen de dames voor 3 punten. Er was nog wat werk te doen. VWC/Wolvega bleef goed voetballen. Er kwamen veel kansen en de voorhoede kon steeds gevaarlijker worden. Ook wilde Joure 3 punten meenemen dus die gingen er ook vol voor. Joure kreeg nogal wat corners en die waren soms gevaarlijk scherp. Toch was het VWC/Wolvega die het doel van Joure wist te bereiken. Lisette mocht het vierde doelpunt op haar naam zetten. Door weer een steekbal vanaf het middenveld kon Lisette het doel vinden. 4-3! De laatste 10 minuten waren spannend. Het was billen knijpen. Joure had weer een aantal corners en het was even stressen. Maar na 90 min spelen, met een redelijk abrupt einde bleven de 3 punten in Munnekeburen. Eindstand 4-3!!

Jordi bedankt voor het vlaggen! Zaterdag 14 oktober spelen de dames weer thuis in Munnekeburen. De aftrap zal zijn om 14:00 uur.