Dames houden een punt in Munnekeburen

Zaterdag 31 maart mochten de dames van VWC/FC Wolvega weer het veld op. De scheids fluit om 14.00 uur af en de match begint. Lemmer begint met druk te zetten en komt bij het doel van Ingrid, gelukkig is ze scherp en schiet ze de bal weg. Bianca wordt weggestuurd en komt tot een schot met haar rechterbeen, helaas via de tegenstander op de paal. Corner voor ons, Bianca neemt en Lisette rond deze beheerst af. 1-0 voor ons! Dat hadden we niet verwacht. De wedstrijd gaat door en er komt een vrije trap, Femke staat klaar om de vrije trap te nemen. Ze geeft de bal op Bianca en die neemt de bal mee, helaas komt er geen doelpunt uit. Lemmer verovert de bal en komt tot een aanval, weer staat Ingrid haar vrouwtje en heeft de bal klemvast. Lemmer blijft druk zetten,  de snelle rechtsbuiten passeert Renee en Ingrid, gelukkig weet Joke de bal van de doellijn af te tikken en blijft het nog even 1-0. Vlak daarna komt Lemmer opnieuw met een kans en maken de gelijkmaker.

VWC/FC Wolvega gaat wisselen, de snelle Melissa gaat er uit met een bovenbeenblessure en Kelly Veen komt erin. VWC/FC Wolvega is even niet scherp en Lemmer kan er weer doorheen komen. Ingrid weet deze bal uit het doel te houden. Er wordt meer gewisseld, Lisette wordt vervangen door Kelly Lochtmeijer en Renee mag even uitrusten, hiervoor komt Tara in het veld.

Na een peptalk in de kleedkamer beginnen we weer vol goede moed aan de 2e helft. Ingrid heeft plaats gemaakt voor Kelly Lochtmeijer en Lisa is op de mid-mid positie gekomen van Caroline. VWC/FC Wolvega is afwachtend en speelt veel op hun eigen helft. Een corner van Lemmer wordt gered door de lat, even later is het dan toch raak voor Lemmer. Ze krijgen een kans om op het doel te schieten, de bal wordt van richting veranderd en belandt in het doel. 1-2. Caroline vecht goed door voor de bal en kan de bal afgeven aan Bianca, zij schiet op doel, helaas kan de keeper deze redden met haar knieën. De wedstrijd kan nog alle kanten op, zowel wij als Lemmer maken kansen. Femke geeft een goede bal op Lisette en zij schiet de bal via de tegenstander over de achterlijn. Opnieuw een corner genomen door Bianca en dit keer rondt Caroline de bal af. 2-2. De dames van VWC/FC Wolvega leven weer een beetje op en beginnen er weer in te geloven. Tara mag een vrije trap nemen vanaf ongeveer de middenlijn, Lemmer krijgt de bal niet onder controle maar Kelly Veen wel en schiet de bal keihard in het doel. 3-2, of toch niet? De vlagger van Lemmer heeft geconstateerd dat Kelly buitenspel stond, de scheidsrechter is het hier niet mee eens en keurt het doelpunt goed. De sfeer in het veld wordt er niet beter op, helaas veel commentaar op de scheids vanuit de tegenpartij. Lemmer krijgt nog een corner en in de kluts scoort Lemmer. 3-3. Niet veel later klinkt het signaal einde wedstrijd. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon, beide met een punt naar huis is het eindresultaat.

Tara en Lisa bedankt voor het ondersteunen van ons team, Bart bedankt voor het fluiten en Joost bedankt voor het vlaggen.